✔️ Levering hjem eller pakkeshop ✔️ 100% økologisk og bæredygtig webshop ✔️ Ingen minimumsordre

Handels- og abonnementsbetingelser

Bestilling af varer

Du kan kun bestille varer på vores økologiske supermarked via www.oekovejen.dk. For at købe alkohol skal du være over 18 år.

 

Se information og fragt og levering under punktet fragt og levering

Erstatningsvarer

Vi gør alt for at have varerne på lager. Skulle der alligevel være en vare som vi ikke kan levere efter at bestillingen er blevet lagt, vil vi altid gøre hvad vi kan for at finde en erstatningsvare til dig. Kan vi ikke skaffe en erstatningsvare vil vi modregne det i ordren?

Abonnement

Det er muligt at få vores lækre økologiske produkter på abonnement så du kun skal bestille en gang. Abonnementet fortsætter løbende ud fra det aktive interval, du har bestilt til levering, indtil du opsiger eller ændrer det.

Du kan altid se oplysninger om dit abonnement ved at besøge Økovejen.dk, klikke på linket "Min side" og logge ind.

Afmelding

Du kan afmelde dit abonnement når som helst, og der er ingen bindingsperiode. For at afmelde dit abonnement skal du være oprettet som bruger på Økovejen. Når du er det, skal du gå til din "Bruger konto", her kan du afmelde dit abonnement. Afmelder du dit abonnement senest 5 hverdage inden næste levering, modtager du ikke flere leveringer fra Økovejen.dk. Hvis du afmelder senere end 5 hverdage, vil du modtage en sidste levering fra os. Herefter er dit abonnement stoppet. Hvis en betaling ikke kan afregnes på grund af udløb af dit kreditkort eller anden årsag, sætter vi dit abonnement på pause.

Er du ikke oprettet på Økovejen, kan du altid skrive os en email og fortælle at du ønsker at sætte dit abonnement i bero eller stoppe det helt, så gør vi dette for dig.

Prissændringer i abonnement

Nogen gange stiger og falder et produkt i pris, disse ændre vil også påvirke dit abonnement - både op og ned.

Ændringer i abonnementsbetingelserne

Økovejen.dk kan, fra tid til inden, ændre disse betingelser, herunder forhøje eller sænke priserne. Vi giver dig besked mindst løbende måned + 30 dage før, de nye betingelser gælder for dig.

Kommunikation

Vi sender dig information om din konto (f.eks. betalingsgodkendelser, fakturaer, ændret adgangskode eller betalingsmåde, bekræftelsesbeskeder, meddelelser) udelukkende i elektronisk form, f.eks. via e-mails til den e-mailadresse, du oplyser ved tilmelding.

Levering

Se information og fragt og levering under punktet fragt og levering

Betaling

På økovejen.dk kan du gebyrfrit betale med Dankort,Visa-Dankort, VISA Electron, Mobilepay, Diners, JCB og Mastercard. Når du godkender købet, reserveres beløbet, det trækkes først når varerne er afsendt.  Det gælder også for abonnementsordningen. Man bliver faktureret for de varer man har fået leveret. Kortoplysningerne bliver ikke gemt af økovejen.dk. Kvitteringen for købet bliver tilsendt på den mailadresse, som du oplyser os under registreringen.

Sikkerhed ved betaling

Økovejen.dk benytter en betalingsløsning leveret af epay. Alle data vedrørende din betaling krypteres og sendes via SSL. Det betyder, at det kun er epay, der kan læse disse data. Økovejen.dk overholder Tellers' retningslinjer for internethandel.

Fortrydelsesret

Der skal være plads til at fortryde!

En betingelse for at gøre brug af returretten er, at varerne skal returneres i original emballage og evt. beskyttende emballage må ikke være brudt. Endvidere gælder returretten ikke fødevarer, da vi ikke kan garantere næste kunde, hvordan disse fødevarer er behandlet.

 

Du skal inden 14 dage fra modtagelse give os meddelelse om, at du ønsker at fortryde dit køb. Meddelelsen skal gives ved at sende en mail på info@oekovejen.dk eller ved at benytte standardfortrydelsesformularen. I din meddelelse skal du gøre os tydeligt opmærksom på, at du ønsker at udnytte din fortrydelsesret.

                                                                                                                                                               

Du kan ikke fortryde ved blot at nægte modtagelse af varen uden samtidig, at give os tydelig meddelelse om dette.

Returnering

Du skal sende din ordre retur til os uden unødig forsinkelse, og senest 14 dage efter du har meddelt os, at du ønsker at fortryde dit køb. Du skal afholde de direkte udgifter i forbindelse med varens returforsendelse. Du bærer risikoen for varen fra tidspunktet for varens levering.

 

Vi anbefaler at du sender din returpakke med PostNord eller GLS, da disse leverer til os i dagstimerne, og din pakke vil blive lagt indenfor vores ellers aflåste porte. 

Vælger du en anden forsendelses metode, kan vi ikke garantere for at vi modtager din pakke, da den kan risikere at blive lagt ved offentlig vej. Vi frasiger os et hvert ansvar for en pakke, der leveres til os om f.eks. natten, lagt ude foran vores aflåste porte. 

 

Manglende original emballage kan muligvis udgøre en værdiforringelse, så for at være sikker på at kunne modtage alle pengene retur, anbefales det, at varen returneres i original emballage. Husk derfor altid at gemme emballagen til du er sikker på, at du vil beholde varen.

Varer undtaget fortrydelsesretten

Følgende varetyper er undtaget fortrydelsesretten:

                                                                                                                                                  

1. Levering af varer, som må antages at blive forringet eller forældet hurtigt, og

2. Levering af forseglede varer, som af sundhedsbeskyttelses- eller hygiejnemæssige årsager ikke er egnet til at blive returneret, og hvor forseglingen er blevet brudt efter leveringen.

Varens stand, når du sender den retur (non-food)

Du hæfter kun for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer på. Du kan med andre ord prøve varen på samme måde, som hvis du prøvede den i en fysisk butik, men du må ikke tage den i egentlig brug.

 

Hvis varen er prøvet udover hvad der er beskrevet ovenfor, betragter vi den som brugt, hvilket betyder, at du ved fortrydelse af købet kun får en del eller intet af købsbeløbet retur, afhængig af varens handelsmæssige værdi. Evt. beskyttende emballage eller folie må derfor helst ikke være brudt, og tøj bedes returneret med hængemærker.

Tilbagebetaling af købsbeløbet

Hvis du fortryder dit køb, får du det beløb du har indbetalt til os, tilbage. I tilfælde af en værdiforringelse, som du hæfter for, fratrækkes denne købsbeløbet.

 

Hvis du benytter din fortrydelsesret, refunderer vi alle betalinger modtaget fra dig, herunder leveringsomkostninger (dog ikke ekstra omkostninger som følge af dit eget valg af en anden leveringsform, end den billigste form for standardlevering, som vi tilbyder), uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dato, hvor vi har modtaget meddelelse om din beslutning om at fortryde denne aftale.

 

Vi gennemfører en sådan tilbagebetaling med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved den oprindelige transaktion, medmindre du udtrykkeligt har indvilget i noget andet. Vi kan tilbageholde tilbagebetalingen, indtil vi har modtaget varen retur, med mindre du inden da har fremlagt dokumentation for at have returneret den.

Tilbagebetaling, abonnementsaftale

Har du givet dit samtykke til, at leveringen kan gå i gang, og ønsker du alligevel at benytte din fortrydelsesret, skal du dog være opmærksom på, at vi vil opkræve en rimelig betaling, for den del af abonnementsydelsen, der allerede er leveret.

 

Hvis du fortryder købet, skal varen sendes til:

Økovejen ApS

Fiskerengen 12

3250 Gilleleje

 

Du kan også fortryde købet ved at give tydelig meddelelse og aflevere den personligt på ovenstående adresse mod forudgående aftale. Vi modtager hverken pakker uden omdeling eller pakker sendt pr. efterkrav.

Reklamationsret

Når du handler hos os som forbruger, har du 24 måneders reklamationsret. Det betyder, at du enten kan få varen repareret, ombyttet, pengene tilbage eller afslag i prisen, afhængig af den konkrete situation. Som udgangspunkt betaler vi dig pengene tilbage, hvis en vare ikke er i orden. Det er et krav, at reklamationen er berettiget, og at manglen ikke er opstået som følge af fejlagtig brug af produktet eller anden skadeforvoldende adfærd.

 

For alle varer (herunder varer med begrænset holdbarhed, f.eks. fødevarer) gælder det, at almindelig fordærvelse ikke er en mangel i købelovens forstand, selvom fordærvelse kan indtræde inden udløbet af de 2 års reklamationsret.

 

Du skal reklamere inden for ”rimelig tid” efter, at du har opdaget manglen ved varen. Hvis du reklamerer inden for to måneder efter, at manglen er opdaget, vil reklamationen altid være rettidig. Er reklamationen berettiget, refunderer vi dine (rimelige) fragtomkostninger. Varen skal altid sendes tilbage i forsvarlig emballage, og husk at få en kvittering for afsendelse, så vi kan tilbagebetale dine fragtomkostninger.

 

Varen sendes til:

Økovejen ApS

Fiskerengen 12

3250 Gilleleje

 

Når du returnerer varen, bedes du beskrive problemet så detaljeret som muligt. Det er også muligt, at vi selv kommer og henter den pågældende vare. Vi modtager hverken pakker uden omdeling eller pakker sendt pr. efterkrav.

 

Hvis der er noget galt med abonnementet

Hvis du ikke er tilfreds med abonnementet, er du meget velkommen til at kontakte os.

Persondatapolitik

For at man kan bestille og købe varer eller tjenesteydelser hos oekovejen.dk, skal man lade sig registrere med følgende personlige oplysninger: navn, e-mail, telefonnummer og adresse.

 

Ved deltagelse i konkurrencer og ved tilmelding til nyhedsbreve registreres personlige oplysninger som navn, e-mail, telefonnummer og adresse.

Oplysningerne transmitteres krypteret. Som registreret hos Økovejen.dk ApS har man altid ret til at gøre indsigelse mod registreringen og man har ret til indsigt i hvilke oplysninger, der er registreret. Henvendelse i forbindelse hermed rettes til Økovejen ApS via mail til info@oekovejen.dk

Personoplysningerne registreres hos Økovejen ApS og opbevares i op til 5 år, hvorefter oplysningerne slettes, med mindre at der efter denne periode fortsat består et aktivt kundeforhold, hvor det kan være i kundens interesse, at Økovejen ApS har kendskab til og benytter de pågældende oplysninger, eller såfremt at kunden har givet samtykke til at oplysningerne må opbevares længere. Økovejen ApS opbevarer ikke kundeoplysninger krypteret. Opbevaring sker hos Økovejens hostingpartner. Alle oplysninger er fortrolige og tilhører Økovejen.dk ApS.

Følgende grupper af medarbejdere har adgang til de registrerede oplysninger: Administration og bogholderi. Kundeoplysninger videregives ikke til andre firmaer. Økovejens servere og statistiksystemer varetages af Økovejens IT-leverandører.

Økovejen.dk ApS indsamler oplysninger med det formål at kunne levere de bestilte varer og tjenesteydelser. Økovejen.dk ApS foretager automatiseret behandling af kunde- og købsdata og profilering af kunder med henblik på at kunne målrette tilbud og kommunikation bedst muligt til den enkelte kunde.


Når du bestiller varer i vores butik, registreres de oplysninger, du selv har afgivet (din og evt. modtagers navn og adresse, kommentar, din e-mail adresse og hvilke varer du ønsker leveret) og vi logger dit IP-nummer.
Oplysningerne registreres i vores database. Dit IP-nummer bruges udelukkende i forbindelse med evt. misbrug.
Oplysningerne anvendes til at udføre den bestilling, som du har afgivet. Økovejen har adgang til disse oplysninger.
Oplysningerne fra bestillingerne videregives ikke og vi sender ikke uopfordrede e-mails ud fra disse oplysninger.

Oplysninger om ordrer samt mailadresser deles med tjenesten Trustpilot, som efter den første handel på oekovejen.dk sender en opfølgende mail 7 dage efter ordreafgivelse.

Ønsker du at modtage vores nyhedsbrev eller produktnyheder via e-mail, sker dette kun ved aktiv tilmelding. Det er let at framelde sig nyhedsbrevet enten via et link i bunden af hvert nyhedsbrev eller på oekovejen.dk

Vores website kræver, at cookies er slået til i din browser, men vi gemmer ingen personlige oplysninger i cookies på din maskine. Oplysningerne opbevares ukrypteret i vores database.
Som registreret bruger har du altid ret til at gøre indsigelse mod registreringen og du har ret til indsigt i hvilke oplysninger, der er registreret om dig. Du har også ret til indsigt i hvilke oplysninger, der er registreret om dig. Disse rettigheder har du efter persondataloven og henvendelse i forbindelse hermed rettes til os.

Klageadgang

Hvis du som forbruger vil klage over dit køb, skal du kontakte vores kundeservice på tlf. 70 25 25 80 eller sende en mail til info@oekovejen.dk. Hvis det ikke lykkes os at finde en løsning, kan du sende en klage til:
 
Nævnenes Hus
Toldboden 2
8800 Viborg
naevneneshus.dk
 
Har du bopæl i et andet EU-land end Danmark, kan du klage til EU-Kommissionens online klageportal her - http://ec.europa.eu/odr

Bankoplysninger

Danske Bank
Reg.: 4319
Konto: 0012139438

 

Handels- og abonnementsbetingelserne er senest opdateret 27.11.2019