✔️ Levering hjem eller pakkeshop ✔️ 100% økologisk og bæredygtigt  ✔️ Ingen minimumsordre ✔️ Altid friske grøntsager og frugter

Lækre rodfrugtbøffer

oprettet d. under Opskrifter: Aftensmad

Lækre rodfrugtbøffer

De lækreste økologiske hakkebluffer - også kendt som rodfrugtsbøffer. 

Opskriften kan varieres i et væk, alt efter hvad man kan lide! Af samme grund kan du selv variere mængden af ingredienser, og blot bruge dette som et udgangspunkt til en stor portion - mængden varierer alt efter konsistensen af det du vælger at komme i dine "bøffer". Derudover kan de bruges i mange forskellige sammenhænge og er lette at fryse ned og gemme til en dag, hvor det hele måske skal gå lidt hurtigt. Læs mere om konsistensen og fremgangsmåden længere nede.

Indgredienser til de viste rodfrugtsbøffer 

Fremgangsmåde

Kartofler koges og ligeledes kikærter som har været sat i blød et døgn før.

Alle grøntsagerne snittes til fine lange strimler og rives på et rivejern. Det er vigtigt at få lavet mange lange tynde strimler og halvdelen kan rives på rivejern. Derudover er det også en vigtig detalje er at alle grøntsagerne saltes og krammes/æltes med fingrene, så de bliver dejligt bløde og medgørlige.
Lad det hele trække i 1-2 timer.
 

Nødder hakkes og blændes i massen med passende mængde æg. Det skal være en god, klistret masse. Kartofler og kikærter moses/æltes med - Husk loppefrøskaller drysses i til at massen er homogen og der ikke ligger en suppe af væske i bunden af skålen. Til sidst formes de som bøffer og vendes i sesam. 

Bøfferne steges på panden med fedtstof til de er faste. Smager himmelsk med ost og pølse på, bare som de er. De kan også bruges som brød/boller.

 

Alle indgredienser kan varieres som man ønsker.

Bøfferne er velegnede til kødfrie dage, og kan bruges enten som bøf eller bolle til burgere - og så er de geniale på frost til når det skal gå stærkt så bare en tur i brødristeren.

God fornøjelse og velbekommen!

 

 

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar