✔️ Levering hjem eller pakkeshop ✔️ 100% økologisk og bæredygtigt  ✔️ Ingen minimumsordre ✔️ Altid friske grøntsager og frugter

12 grønne tiltag

Oprettet d. under Miljøvenlige råd

12 grønne tiltag

Ønsker du at leve mere miljøvenligt? Så tjek vores 12 tiltag ud, som guider dig til en grønnere og mere miljøvenlig levemåde. De 12 tiltag kræver ikke de største livsstilsændringer og er derfor lette at følge.

1. Sluk lyset

Sluk lyset efter dig når du går ud af et rum. Undlad eksempelvis at tænde for lyset når det er fuld dagslys, du har alligevel ikke brug for al den ekstra lys, og det koster blot miljøet og din pengepung flere omkostninger.

2. Sluk alle kontakter

Sluk kontakterne når du forlader hjemmet. Hiv stik ud når du rejser på ferie eller forlader hus og/eller lejlighed i flere dage.

3. Skru ned for varmen

Indstil radiatortermostaterne på højest 3, så sparer du strøm. 3 på termostaten = 21 grader.

4. Brug dagslyset

Der er ingen grund til at lade lyset brænde når det stråler udenfor. Træk gardinerne fra, åbn vinduerne og lad lyset strømme ind.

5. Køb bæredygtigt

Det kommer nok ikke som en overraskelse, at vejen til en miljøvenlig levevis, er gennem bæredygtige og økologiske produkter. Du kan bl.a. se efter økologi-mærket og Fairtrade-mærket når du handler.

6. Spar på papiret

Brug mindre printpapir og undlad at bruge farvepatroner. SKal du printe kan du gøre det med sort/hvid farve og printe dobbeltsidet.

7. Kødfri(e) dag(e)

Hold én, og gerne flere, kødfrie dage. På denne måde bidrager du til at minimere klimaaftrykket. Udskift f.eks. kødet med nødde-og svampebøffer eller lav mere simple, vegetariske retter. 

8. Affaldssortering

Sorter dit affald så det kommer de rigtige steder hen. Sorter papir, pap, metal, glas, plastik og bioaffald hver for sig. Lav evt. din egen kompostbunke i baghaven eller giv dine grøntsagsrester til hønsne, hvis du har sådan nogle.

9. Drop engangsservice

Drop engangsservicen, især den af plastik. Er der behov for engangsservice, brug da den miljøvenlige af slagsen - du finder vores udvalg her.

Det samme gælder plastik-fryseposer og sølvpapir, som du kan udskifte med f.eks. Wrappy, der holder i op til et år.

10. Planter til hjemmet

Pep dine rum op med planter. Planter er både flotte og hyggelige, og så bidrager de desuden til et bedre indeklima, så du har frisk luft i hjemmet.

11. Giv dine ting nyt liv

Giv dit gamle tøj, sko, magasiner m.m. væk så andre kan få gavn af det. Hvis du alligevel ikke bruger det, og det bare ligger derhjemme, kan andre lige så godt få gavn af det. 

12. Genbrug din kop

Spar på kopperne og spar på opvasken. Der er ingen grund til at tage flere kopper i brug, du kan sagtens genbruge kopper og krus flere gange i dagen. Du behøver ikke at tage et nyt hver gang du skal have en kop te/kaffe eller et glas vand. På denne måde sparer du både sæbe og vand, og skal ikke vaske så meget op.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar