✔️ Levering hjem eller pakkeshop ✔️ 100% økologisk og bæredygtigt  ✔️ Ingen minimumsordre ✔️ Altid friske grøntsager og frugter

Bagning med hørklæde og hævekurv

Oprettet d. under Økologiske bagetips

Bagning med hørklæde og hævekurv

Folk ønsker at tage de ældre metoder i brug under bagningen

Vi søger i højere grad, at vende tilbage til de gamle, danske dyder, når der skal bages - én af disse er bl.a. hørklædet. Ganske enkelt giver hørklædet et bedre brød, især når du bruger det sammen med en hævekurv.

Bondekonen fugtede hørbageklæet som hun derefter dækkede dejen med. Hørklædet tillader dejen at ånde og giver dig sammen med hævekurven en perfekt hævet dej, der modsat et alm. viskestykke, ikke efterlader dejen tør eller klæbrig til klædet. Hørklædet er fremstillet af 100% hør, der i mange år er kendt som et antiseptisk materiale, som modvirker at der vokser bakterieflora i forbindelse med kontakt med dejen.

Aurions miljøvenlige hævekurve

Aurion producerer næringsrig mel af biodynamisk og økologisk kvalitet, der støtter op om en miljørigtig produktion. De producerer også hævekurve i træ, der sørger for at dit brød får den optimale hævning således at resultatet bliver lige som det skal være - og endda med et appetitvækkende mønster fra kurvens riller, som får brødet til at ligne et mesterbagværk.

En hævekurv giver landbrugsbrød

En hævekurv anvendes til at støtte dejen på en naturlig måde, mens den hæver. Når du bruger en almindelig metal- eller plastikskål får dejen ikke den optimale iltning, som dejen behøver under hævning. Benytter du i stedet en kurv i træ giver du dejen den luft den behøver, så den kan hæve sig stor og luftig, inden den er klar til at komme i ovnen og blive bagt.

Det bør du gøre inden du tager hævekurven i brug

Før du tager hævekurven i brug bør du smøre kurvene to gange med et tyndt lag spiselig olie. Dette kunne fx være solsikkeolie. Kurvene drysses med rigeligt mel inden dejen lægges i. Vi anbefaler at du desuden ruller dejen i mel inden den lægges i. Når dejen har hævet tager du blot dejen ud på bagepladen og den er klar til at blive bagt. Efter bagning skulle du gerne have et luftigt, lækkert brød.

Hvordan med rengøringen?

Har din dej været godt melet til, kan den resterende mel blot børstes af og stilles hen til senere brug. Har dejen derimod været særligt klistret, er det nødvendigt at vaske hævekurven, så resterende dej ikke sætter sig fast.

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar