✔️ Levering hjem eller pakkeshop ✔️ 100% økologisk og bæredygtigt  ✔️ Ingen minimumsordre ✔️ Altid friske grøntsager og frugter

Spis dig til en brun kulør

Oprettet d. under Miljøvenlige råd

Spis dig til en brun kulør

Vi iler til stranden efter at få den brune kulør frem... for det ser bedre ud af være brun end lys, men hvorfor?

Danskerne dyrker den brune kulør mere end før, og det er der en særlig grund til. En brun kulør signalerer nemlig sundhed. Men det har ikke altid været sådan... Tilbage i 1800-tallet var den lyse/hvide hudfarve attraktiv, da man forbandt den med velstand, mens den brune hudfarve blev forbundet med lav social status. De adelige havde arbejdere til at klare det hårde arbejde udenfor i solen, hvorfor den brune kulør blev forbundet med arbejdere og dermed lavere stillede personer. Hudfarven blev således en social markør.

 

Med årene ændrede denne opfattelse sig, da det blev moderne at leve sundt og dyrke sin krop. Her blev sundhed forbundet med en brun kulør. 

I 1920'erne opstod der en bølge - flere begyndte at dyrke kroppen, strandbade m.m. At være brun blev pludselig en social markør for sundhed og økonomisk overskud.

 

Kilde Videnskab.dk

Mavarer kan gøre dig brun

Spiser du mad som indeholder beta-caroten kan du opbygge en brunere kulør og gøre huden mere modstandsdygtig over for solen. Derudover er beta-caroten godt for huden og håret. Spiser du f.eks. gule og røde grøntsager, vil du dannem mere pigment i kroppen, som kan ses som en lækker, brun kulør.

Kilderne til en brun farve er bl.a. gulerødder, peberfrugt (gule og røde), spinat, broccoli, grønkål og mango.

Tag dig i agt for solens styrke

Solens stråler er utrolig stærke... Ikke mindst giver solen en brun kulør, men den kan også forårsage skade, hvis ikke du passer på. Det er derfor yderst vigtigt at du smører dig ind i solcreme og passer på din hud, så du ikke bliver skoldet og kan udvikle hudkræft.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar