✔️ Levering hjem eller pakkeshop ✔️ 100% økologisk og bæredygtigt  ✔️ Ingen minimumsordre ✔️ Altid friske grøntsager og frugter

Leffes rugbrød

oprettet d. under Opskrifter: Bagværk

Leffes rugbrød

Et helt fantastisk, økologisk hjemmelavet rugbrød, baseret på surdej og med masser af gode kerner. Bag det selv, og du vil ikke købe brød mere.

Ingredienser:

 

Vand kan erstattes med mørkt øl, hvis man ønsker brød med mørkere farve og mere krydret smag.

Fremgangsmetode:

  • Rør grundigt 20 minutter, så der ikke er mel lommer tilbage. Dejen skal være våd og blød. Lad den hæve med låg i 4-8 timer indtil låget er ved at falde af.
  • Honning eller yoghurt medvirker til at surdejen bliver mere aktiv, ligesom øl også virker lidt på samme måde.
  • Kom dejen i to oliesmurte store rugbrødsforme.
  • Formen fyldes op, så den er lidt over halvt fuld. 
  • Prik evt. brødene helt til bunds med en tynd pind, min 20 gange, for at skabe lufthuller, som dampen kan slippe ud af, ellers kommer der nemt mellemrum mellem skorpen og brødet.
  • Bages i 60 min. ved 200 grader og udnytter eftervarmen i 30 min.
  • Lad det køle af. Blødere skorpe kan opnås ved at lægge brødene i plasticpose, når de er næsten kolde. Derved går kondensen ind og blødgør skorpen.

 

Resultatet er 2 store rugbrød á 2 kg.

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar