✔️ Levering hjem eller pakkeshop ✔️ 100% økologisk og bæredygtigt  ✔️ Ingen minimumsordre ✔️ Altid friske grøntsager og frugter

Vegetariske linsedeller

oprettet d. under Opskrifter: Aftensmad

Vegetariske linsedeller

Vi vil så gerne spise mindre kød, og det er slet ikke så svært som mange kødspisere påstår. I virkeligheden er det blot et spørgsmål om vilje og få indført f.eks. en dag om ugen hvor man aftaler en kødfri dag. Så kan man jo også bruge de penge man sparer på at købe bedre kød med mere dyrevelfærd. Vi gav os i kast med dette derhjemme, og købte nogle økologiske røde splitlinser som erstatning fra hakket kød. Vi var lidt spændte på resultatet, som viste sig at være super lækre og smagsfulde linsedeller. Hverken børn eller voksne savnede kødet.

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  1. Kog splitlinserne i rigeligt letsaltet vand i ca. 13 min.

  2. Lad linserne afkøle, men grøntsagerne tilberedes. Skær løg i små tern, skræl gulerødderne og riv dem på rivejern, skær porren i små stykker

  3. Bland herefter alle ingredienser sammen. Det kan virke en lille smule vandet. Men blot lad væsken være i skålen når dellerne formes. Så gør det ikke noget.

  4. Form dellerne og kom på en forvarmet pande tilført rapsolie og middelhøj varme

  5. Steg til de har en flot skorpe

 

Serveres sammen med økologiske kartofler vendt i lidt persille. Som tilbehør kan anbefales økologisk ribsgele, hvis man har en lidt sød tand.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar