✔️ Levering hjem eller pakkeshop ✔️ 100% økologisk og bæredygtigt  ✔️ Ingen minimumsordre ✔️ Altid friske grøntsager og frugter

Grise- og gelatinefrit

Vi ønsker at imødekomme vores kunders ønsker og behov, derfor har vi i denne kategori oplistet de produkter, der ikke indeholder gris eller gelatine. Dette har vi gjort for både for at imødekomme muslimers og veganeres behov, samt de personer som ikke ønsker at spise gris eller produkter der indeholder animalske ingredienser fra grise. 



{{amount}}

Hvad er gelatine?

Animalsk gelatine anvendes som et fortykkelsesmiddel, bestående af protein. Gelatine anvendes bl.a. til fremstilling af slik, da gelatine giver slikket dets elasticitet. Gelatine fremstilles af collagen fra hud, sener og knogler, typisk fra svinehud eller koknogler.

Hvad findes der gelatine i?

Der findes gelatine i flere ting end vi typisk lige er klar over. Som mange allerede ved, findes der gelatine vingummier, mens der ligeledes findes gelatine i husblas. Derudover findes gelatine også i andre produkter end mad, som f.eks. i kapsler omkring medicin og til fremstilling af fotografiske farvekorrektionsfiltre.

Erstatning for gelatine

Det er muligt at finde slik og lægemidler uden gelatine. Det kræver blot at man undersøger markedet. Et erstatningsprodukt for gelatine, som i dag findes i meget slik, er tilsætningsstoffet agar agar, der er et tilladt tilsætningsstof inden for danske, økologiske produkter. Det anvendes som erstatning for animalsk gelatine og husblas, idet det er naturligt og uden animalske ingredienser, da det udvindes af tang.